Lag din egen tallerken!
Lykke til!
Forberedelser
I denne delen skal du finne fram utstyret du trenger og tenke gjennom hvordan tallerkenen din skal se ut. Skal den være rund eller firkantet, stor eller liten? Du bestemmer, så lenge den ikke er større enn kartongplaten og esken som fulgte med.
Del 1 - kjevle ut en tallerken
Nå skal vi kjevle ut en flate som etterpå skal bli til en tallerken! Les gjennom hele instruksjonen før du begynner, så vet du hva som kommer senere. La leiren ligge i plastposen til du er klar til å begynne, så den ikke tørker ut.
Del 2 - skjære til en form
Nå skal du skjære til den formen du vil at tallerkenen din skal ha. Rund, firkantet, trekantet, hjerteformet, sommerfuglformet - alt er lov så lenge det passer på kartongplaten og i esken.
Del 3 - lage kant
Nå skal vi lage kant på tallerkenen. Det er tross alt lurt å ha en kant, så ikke maten faller av hvis du er litt ustø på veien fra kjøkkenet til hjemmekontoret. Vil du ha en høy kant, lav kant, tykk kant, tynn kant? En enkel kant eller en med litt pynt på? Tenk litt å det!
Del 4 - fikse (og pynte?)
I denne delen skal du gjøre kanten enda litt finere. Det kan bety å bare glatte over den (det enkle er ofte det beste vet du), men du har selvfølgelig lov til å bruke fantasien og gjøre hva du vil. Vi har testet ut litt forskjellig!
Del 5: tørk og pakk
Nå får vi se om du har holdt deg til vårt eneste kriterie for formgivningen: tallerkenen skal passe på kartongplaten og i esken du har fått!
Husk: ting kan gå galt i brenning.
Vi skal gjøre vårt beste for å sørge for at tallerkenen din kommer seg helskinnet gjennom råbrann (1000 grader), pussing, glasering og glasurbrann (1245 grader). Og vårt beste er faktisk ganske bra.
Men ting kan skje i ovnen. Sprekker, eksplosjoner og så videre. Bare så du vet om det.